Århusianske studerende dropper søvnen for at vinde 15.000 kr.

January 21, 2014 - af pernille i Uncategorized

I weekenden den 25. og 26. januar dropper Universitetsstuderende ved IT-byen Katrinebjerg nattesøvnen for at prøve kræfter med det erhvervsliv, der venter efter uddannelsen. Katrinebjerg Kompetition er arrangeret af studenterforeningen UNITY med hensigt om at skabe et bedre netværk på tværs af studieretninger og rykke studie og arbejdsliv tættere på hinanden.

Hjernen skal være skarp, hvis du 24 timer i træk uden søvn skal være iderig og produktiv. Ikke desto mindre er de studerende ved IT-byen Katrinebjerg ikke bange for at bytte nattesøvnen ud med kaffe i kampen om hovedpræmien på 15.000 kr.. Sidste weekend i januar samles 30 studerende fra universitetsuddannelserne på Katrinebjerg til den interne case competition Katrinebjerg Kompetition. De studerende skal henover weekenden i tæt samarbejde med dygtige folk fra erhvervslivet konkurrere om at løse problemstillinger fra det virkelige arbejdsliv. De Århusianske IT-Virksomheder Ditmer og Creuna samt innovationsenheden MidtLab har alle stillet med en case, som de studerende i tværfaglige grupper skal forsøge at løse. Derudover deltager også virksomhederne Accenture og LEGO i weekenden. Arrangementet er arrangeret af i et samarbejde mellem studenterforeningerne i IT-byen, Katrinebjerg.

”Katrinebjerg Kompetition er vigtig for de studerende, fordi det giver mulighed for at supplere det teoretiske med noget praktisk erfaring. Samtidig skal arrangementet skabe et større kendskab på tværs af studieretningerne om, hvilke kompetencer den studerende har, og hvordan de kompetencer kan sættes i spil op imod en datalog, digital designer eller for eksempel en medievidenskaber,” siger Nana Grandt, bestyrelsesmedlem i UNITY og næstformand i studieforeningen SAMS.

Initiativrige studerende og engagerede erhvervsfolk

Digitaliseringshuset Ditmer, som har sponsoreret hovedpræmien på 15.000 kr., er også glade for tiltaget, da det giver de studerende mulighed for at arbejde sammen med andre faggrupper samtidig med, at de får erfaring med at tage del i en udviklingsproces.

”Det er et fedt initiativ, som de studerende på Katrinebjerg har taget. Idéen med at løse konkrete udfordringer fra virkelighedens verden i tværfaglige grupper sidder lige i øjet, fordi det er lærerigt for de 2 studerende og inspirerende for os som virksomhed. Derudover er konkurrencen med til at skabe netværk mellem studerende og virksomheder, hvilket er til gavn for begge parter,” siger medejer Johan Bitsch Nielsen fra Ditmer.

Weekenden afsluttes af med en åben pitching fra kl. 13:30 til 14:00 søndag den 26. januar, hvor de studerende fremlægger deres idéer for de deltagende virksomheder. Her kæmper de studerende om at fremlægge den idé, som får dommerpanelet til at løfte øjenbrynene højest af beundring eller overraskelse.